El País 17-11-2009NOTÍCIES DE PREMSA DIGITAL, RÀDIO I TELEVISIÓ


IMPORTANT: NO OBLIDEU SIGNAR LA VOSTRA NOTÍCIA i redacteu-la davall de l'última publicada

PENJA ACÍ LA TEUA NOTÍCIA TROBADA A INTERNET AL VOLTANT DE...
XIQUETS SOLDAT
XIQUETS ROBATS
ANORÈXICS
TREBALLADOR(E)S MENORS DE 16 ANYS
DISCRIMINACIONS
INTOLERÀNCIES
PREJUDICIS
VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA
ETC. ETC.

MATROMINI DE NENES AMB HOMES MOLT MAJORS SERÀ PLANTEJAT.
Un tribunal de la localitat saudita de Unaiza permetrà el casament de menors a condició que el marit no tingui relacions sexuals amb la seva esposa fins que la nena no arribi a la pubertat.

“Es venen filles”

El cas de la localitat de Unaiza va sorgir després que la mare d'una nena de vuit anys el marit dels quals és 40 anys major, demanés que s'anul·lés el matrimoni de la seva filla. El jutge encarregat del cas va rebutjar la petició de la dona per segona vegada i va afirmar que va tractar de persuadir a l'espòs de la menor a acceptar el divorci, però aquest es va negar, segons va informar Usher.

La nena es troba encara amb la seva família i no existeixen senyals que visqui amb el seu espòs fins que sigui major. Mentrestant, el jutge va afirmar que quan la menor abast la pubertat podrà demanar el divorci. Informes de premsa van afirmar que aquest cas és un exemple de com les famílies saudites venen a les seves filles per raons financeres ja que el pare de la nena va acceptar el dot del nuvi per a pagar deutes pendents.

Alguns crítics van assenyalar que el matrimoni es va efectuar en la província central de Qaseem, el cor del fonamentalisme islàmic d'Aràbia Saudita. A principis d'aquest any, la màxima autoritat religiosa, el gran muftí Xeic Abdul Aziz al-Sheikh, va dir que el casament de nenes menors de 15 anys no s'oposa a la llei islàmica.

http://www.eldiario.net/noticias/2009/2009_04/nt090416/8_05int.php
Sara Visier Martín 4t ESO V

Un hombre vende a su hija por dinero, cerveza y carne

Un home ven a la seva filla per diners, cervesa i carn
El californiano Marcelino de Jesús Martínez va ser detingut el diumenge després d'intentar vendre a la seva filla de 14 anys perquè es casés amb altre jove de 18 anys, en un tracte mitjançant el qual el sospitós hauria rebut 16.000 dòlars, 160 caixes de cervesa, 100 de gasosa, 50 de Gatorade, dues de vi i sis de carn, segons va informar el cap policial de la localitat de Greenfield, Joe Grebmeier

Las autoritats van traslladar a Martínez, de 36 anys, al centre penitenciari del Comtat Monterey, segons informacions de la CNN. Malgrat que inicialment la seva filla s'hauria anat per la seva pròpia voluntat, Martínez s'enfronta a diversos càrrecs per amañar les seves noces amb un jove de nomeni Margarito de Jesús Galindo a través d'una tercera persona. La jove encara no arribava a l'edat legal encara que contés amb el consentiment patern, ja que en aquest cas hauria de tenir 16 anys.El cas es va destapar després que Martínez exigís la volta de la seva filla per no efectuar-se els pagaments acordats. Es va establir una ordre de recerca de la nena el passat 18 de desembre, fins que finalment el passat dia 2 la Policia va localitzar a la parella, que regressava a Greenfield després d'un viatge a la localitat de Soledad, i els va interrogar. No s'havien casat, però sí havien mantingut relacions sexuals, va afirmar Grebmeier, pel que es van començar a lligar caps.Tots els implicats en el cas procedien de l'estat mexicà de Oaxaca, on segons Grebmeier aquest tipus de pràctiques són "normals i honorables". En la cultura de Oaxaca es complimenta habitualment amb menjars i begudes als nuvis."En Califòrnia, va contra la llei", va matisar. Així, encara que va explicar que la Policia és sensible amb les diferències culturals, "quan s'està a Mèxic cal respectar les lleis mexicanes", pel que en Estats Units la situació és la mateixa.

http://www.laflecha.net
http://www.laflecha.net/canales/curiosidades/un-hombre-vende-a-su-hija-por-dinero-cerveza-y-carne?_xm=newsletter

BRIAN ESTEBAN BALLESTEROS 4A​


-Un adolescent argentí de 14 anys es va suïcidar en l'aula disparant-se un tir en el pit davant la seua professora i un preceptor que intentaven dissuadir-li, en un col·legi de la província de Neuquén, en el sud d'Argentina, informa avui la premsa local.
El succés va ocórrer aquest dijous en l'escola René Favaloro, en la localitat de Mariano Moreno, quan el xic va traure un arma i va apuntar a tots els alumnes per a després amenaçar amb llevar-se la vida.
La professora va assolir que tots els seus companys desallotjaren l'aula i es va quedar amb un preceptor intentant evitar el suïcidi del xic, que en aqueix moment va demanar que avisaren al seu pare que s'anava a matar, després d'això es va disparar.
Segons va informar la policia, un "tir en el pit a l'altura del cor amb un revòlver calibre 32 mil·límetres" va ocasionar la mort del xic.
El ministre argentí d'Educació, Alberto Sileoni, va viatjar a Neuquén, a 1.150 quilòmetres de Buenos Aires, per a "acompanyar en el seu dolor a la comunitat educativa enfront d'aquesta mort", segons va explicar a mitjans locals.
El govern regional de Neuquén ha posat un grup de professionals per a assistir tant als familiars de l'adolescent com als seus companys de col·legi i als docents del centre.
"L'estat provincial i el municipal no són aliens al dolor i tenen l'obligació de contenir i realitzar totes les accions possibles perquè queden la menor quantitat de seqüeles possibles", va dir Matías Gutiérrez, funcionari del Govern neuquino.
Segons un estudi, en l'últim any Neuquén es va situar en el tercer lloc en un índex de quantitat de suïcidis adolescents en el país, després de les províncies Santa Creu i Jujuy, amb un total de 34 decessos anuals.Alicia Villalón Luján 4ºB
-

El Congrés retira la seua proposta que alcohol i drogues siguen agreujants en casos de maltractament


maltrato.gif
Publicado el Noviembre 17, 2008 por PENSADORA_LEGNALOS


(Versio traduïda)
El Congrés dels Diputats ha retirat hui la seua proposta perquè el fet de cometre delictes relacionats amb la violència masclista sota elsefectes de l’alcohol o les drogues siga considerat un agreujant , però sol·licita que almenys esta circumstància deixe de ser una atenuant o una eximent. Fa una setmana, la Subcomissió del Congrés sobre violència masclista va aprovar un esborrany en què demanava agreujar les penes per als maltractadors que agrediren a les seues parelles o exparelles estant beguts o drogats, però el PP i CiU han demanat este matí que es retirara esta sol·licitud i s’incloguera que estes circumstàncies no reduïsquen o anul·len la pena de l’agressor.
La proposta de populars i nacionalistes catalans va ser arreplegada en l’informe final de la Subcomissió, que ha sigut aprovat este matí en la Comissió d’Igualtat amb el suport de tots els grups parlamentaris. L’informe arreplega prop de 50 recomanacions per a millorar la lluita contra la violència de gènere i serà enviat al Govern perquè aplique les que considere oportunes.
A més, el text reclama que els hòmens que tinguen una sentència ferma per delictes relacionats amb la violència de gènere perden la custòdia dels seus fills i que el jutge decidisca si, pel bé del menor, se li ha de prohibir veure els seus fills. Esta última recomanació també ha sigut modificada a última hora, a proposta de CiU i amb el suport de tots els grups, ja que en l’esborrany de l’informe es demanava que la condemna ferma implicara automàticament la pèrdua del règim de visites de l’agressor.

El País 17-11-2009
(Versio Original)
El Congreso de los Diputados ha retirado hoy su propuesta para que el hecho de cometer delitos relacionados con la violencia machista bajo los efectos del alcohol o las drogas sea considerado un agravante , pero solicita que al menos esta circunstancia deje de ser una atenuante o una eximente. Hace una semana, la Subcomisión del Congreso sobre violencia machista aprobó un borrador en el que pedía agravar las penas para los maltratadores que agredieran a sus parejas o ex parejas estando bebidos o drogados, pero el PP y CiU han pedido esta mañana que se retirara esta solicitud y se incluyera que estas circunstancias no reduzcan o anulen la pena del agresor.
La propuesta de populares y nacionalistas catalanes fue recogida en el informe final de la Subcomisión, que ha sido aprobado esta mañana en la Comisión de Igualdad con el apoyo de todos los grupos parlamentarios. El informe recoge cerca de 50 recomendaciones para mejorar la lucha contra la violencia de género y será enviado al Gobierno para que aplique las que considere oportunas.
Además, el texto reclama que los hombres que tengan una sentencia firme por delitos relacionados con la violencia de género pierdan la custodia de sus hijos y que el juez decida si, por el bien del menor, se le debe prohibir ver a sus hijos. Esta última recomendación también ha sido modificada a última hora, a propuesta de CiU y con el respaldo de todos los grupos, ya que en el borrador del informe se pedía que la condena firme implicara automáticamente la pérdida del régimen de visitas del agresor.

El País 17-11-2009

Guillem Vallés Castelló 4t d'ESO V

ELS XIQUETS POBRES QUE TREBALLEN

L'explotació o treball infantil no és un problema nou, però actualment afecta molt més als països subdesenvolupats.
Lamentablement al món hi ha 215 milions de xiquets i adolescents que treballen, el 46% són dones.

Perquè els xics no han de treballar, és simple la resposta; des de fa dècades es va decidir que el treball infantil és una violació als drets del xic perquè realitzar aquestes tasques els ocasiona riscos i danys a la seva salut física, mental i espiritual. Altera totalment el creixement normal, que com a individu hauria de tenir per poder desenvolupar totes les seves capacitats i potencialitats en el futur.

Els treballs on més freqüentment es fan servir els xiquets són per mendicar o vendre al carrer, treballar en el camp o en una fàbrica, realitzar tasques domèstiques per a tercers, en la construcció, entre d'altres, a més fins i tot realitzant activitats il legals com la venda de drogues, robatoris, pornografia o prostitució entre les més degradants.
Els nens són motivats o obligats pels seus pares, familiars o desconeguts a realitzar les diferents treballs, són explotats ja que no reben una paga adequada i desenvolupen les mateixes en condicions insegures, insalubles, i immorals.Els xiquets que treballen de petits van perdent rendiment escolar, l’interès, el cansament és massa per a ells i acaben la seua educació. Complicant encara més les seves possibilitats en el futur.

La principal causa de l'explotació infantil és la pobresa i la desprotecció social que pateixen les famílies dels sectors més vulnerables i carenciats....
A sigut una noticia que m'ha impactat prou, encara que l'història de llibre també, per això he decidit fer-ho, a més volia adjuntar una fotografía però no he pogut, així que adjunte el link, on també es troba la imatge.
http://www.pobrezamundial.com/los-ninos-pobres-trabajan/

Adrián Visier Martín 4 V
Jove assessina a la seua família sens cap motiu.

Bogotá.- Un jove de 17 anys va matar amb un matxet a la seua mare, de 52 anys, i a dos nebots, de nou i sis anys, quan dormien, en una zona rural de la localitat de Càceres, nord-oest de Colòmbia, van informar les autoritats.

El secretari de Govern de Càceres, Martín Rivera, va dir a periodistes que "no hi ha explicació per la qual l'adolescent va causar la tragèdia".

El homicida va dir a la policia que tots s'havien anat a dormir normalment i "que es va alçar amb un desesper i ganes de matar, va prendre el matxet" i ho va descarregar contra la seua progenitora i els dos nebots en repetides ocasions.

Altra neboda, de 11 anys, que es va despertar, va arribar a fugir i va donar avís a les autoritats.

L'adolescent va ser detingut, mentre la seua mare Nereida Isabel Villalba Mendoza i els seus dos nebots són vetlats i seran sepultats en aqueixa localitat de departament de Antioquia.


http://www.elsiglodetorreon.com.mx/noticia/239433.joven-mata-con-machete-a-su-familia-en-colomb.html


Publicat per Juan Antonio Durán Fernández.

Nou tiroteig mortal en un institut dels Estats Units


Un estudiant de 15 anys mata dos companys i fereix a altres 13 persones

NOVA YORK .- El xaval havia amenaçat amb portar una pistola a classe, ningú s'ho va prendre seriosament. Ahir va complir la promesa i va disparar contra els seus companys en els serveis, i després en els passadissos, i els testimonis diuen que no deixava de riure, com si fos un joc.

El president Bush va condemnar els fets com «un desgraciat acte de covardia" i va apel.lar a la responsabilitat dels adults per ensenyar als nens a distingir entre el mal i el bé, ja explicar «el preciosa que és la vida».

Per descomptat, no va prometre lleis més rígides per acabar amb el total descontrol dels 200 milions d'armes que es calcula circulen pels Estats Units.

Aquesta vegada va passar al Santana High School, als afores de San Diego. Va ser a primera hora del matí, quan gairebé tots els alumnes estaven a classe. Els trets van causar la histèria col.lectiva. Desenes d'estudiants van córrer espantats, d'altres s'ho van prendre com si fos una pel lícula i el van gravar en vídeo o van fer fotos, mentre la policia envoltava l'institut.

No van tardar a arribar les forces d'assalt SWAT, preparades per al pitjor. I la televisió, en directe, oferint imatges confuses on es fonien els plors d'horror i les rialles incrèdules.

«El vaig veure sortir del bany rient, després dels primers trets», va relatar a la telivisión local KGTV un tal John Schardt, 17 anys. «Mirar al seu voltant, sense deixar de riure, va aixecar l'arma, va disparar dues vegades cap al passadís i es va tornar a ficar al bany».

Schardt va ser dels que es van quedar impàvids, disparant amb la seva càmera fotogràfica (la policia li va confiscar el rodet). El jove va interpretar el paper d'heroi per un dia davant les càmeres, assedegades de testimonis.

Dos cadàvers i almenys 13 ferits va deixar al seu pas el imberbe pistoler. Un d'ells va morir a l'acte, un altre a l'hospital. Tres es trobaven ahir ingressats amb pronòstic greu, un d'ells el supervisor de l'Institut i dos dels alumnes.

L'agressor no va oferir excessiva resistència a la policia. Es va lliurar amb el somriure posada (un altre estudiant ho va gravar en vídeo). Es diu Charles Williams, té 15 anys, estudia novè curs i fins fa uns dies es comportava com qualsevol altre noi de la seva edat.

Joshua Stevens, amic seu, va revelar, però, ahir que durant el cap de setmana li va anunciar la seva intenció de portar una pistola a l'escola. Pensava que s'estava burlant. No va acabar de creure-s'ho.

Superats els moments inicials de terror, la policia va evacuar ahir l'institut a delirant estampida. Els seus 1.900 alumnes van ser evacuats a corre-cuita a un centre comercial proper. Allà van esperar l'arribada apressades dels pares, alarmats davant les notícies que vomitaven les ràdios i televisions locals.

El succés va crear una total commoció a la localitat californiana de Santee. El ressò del tiroteig va arribar fins a la propera San Diego, i aviat a tot el país: més d'un mes feia l'últim tiroteig escolar (el 2 de febrer, a Detroit).

Les veus a favor del control de les armes van tornar a estavellar-inútilment contra la sordesa dels polítics. El president Bush, acompanyat durant la campanya pel lobby de les armes, va enviar les seves pregàries "als pares i als professors» i va evitar qualsevol pronunciament polític sobre el tema.

Javier Mayordomo Benito 4ºA
Human Rights Watch alerta d'assassinats de gais a L'Iraq

Les milícies iraquianes han llançat des de principis de 2009 una campanya contra els homosexuals, a qui torturen i maten davant la passivitat de les autoritats iraquianes, segons va denunciar ahir Human Rights Watch. L'ONG va publicar ahir un estudi que documenta com les agressions van començar a l'inici de l'any en el barri Ciutat Sáder de Bagdad, bastió de les milícies chiíes, i com des de llavors s'han anat intensificant i estenent a diverses ciutats del territori iraquià.

Segons els testimoniatges recollits per l'associació de drets humans, els assassins entren a casa de les seves víctimes o les detenen en el carrer, les interroguen -per a esbrinar els noms d'altres homosexuals- i després les mutilen i assassinen. De vegades, amb la complicitat o col·laboració activa de membres de les forces de seguretat iraquianes.

Activistes locals estimen que uns 90 homosexuals han estat assassinats a L'Iraq en el que va d'any.
També t’adjunte el link, d’on he tret aquesta notícia.
http://www.elpais.com/articulo/internacional/Human/Rights/Watch/alerta/asesinatos/gays/Irak/elpepiint/20090818elpepiint_5/Tes

Mireia Pavía Gómez 4 V
Rescaten a 25 nens que eren obligats a treballar a DelhiLes autoritats índies, en col·laboració amb una ONG, han rescatat a 25 nens forçats a treballar en una fàbrica de joguines del nord-est de Delhi, va informar l'agència IANS.
El complex, format per quatre edificis, ha estat precintat per les forces de seguretat i els seus propietaris s'han vist obligats a pagar 20.000 rupies (uns 425 dòlars) per cada nen rescatat.

Un portaveu de l'ONG Bachpan Bachao Andolan ('Fundació Salvem a la Infància'), Uhmes Grupta, va explicar a IANS que els petits, d'entre 8 i 14 anys, romandran durant deu dies en una residència per a la infància, després d'això seran retornats a les seves llars.

"AL ser lliurats als seus pares, se'ls donarà 20.000 rupies i els nens es matricularan en escoles públiques", va afegir.

Els nens originaris del depauperat estat norteño de Bihar, duien un any treballant en la fàbrica de joguines dels afores de Delhi, on abunda l'explotació de la mà d'obra infantil.

"No m'han pagat ni una paisa (centau de rupia) encara que treballava dur des de primera hora del matí fins a la nit", va dir un dels petits rescatats, Salim.

"Ens donaven dos menjars al dia però érem copejats per petites coses com anar-nos a dormir tarda o no fer el nostre treball de forma apropiada", va lamentar.RAFAEL SÁNCHEZ LANZAS 4º-V

http://www.terra.com.ve/actualidad/articulo/html/act2035328-rescatan-a-25-ninos-que-eran-obligados-a-trabajar-en-delhi.htm
El drama dels xiquests soldats


20041118elpepiint_10.jpg
Entre 300.000 y 500.000 menors combaten en conflictes armats
Save the Children calcula que entre 300.000 y 500.000 menors son utilitzats en conflictes armats en paísos com Colombia, Timor Oriental, Pakistán, Sierra Leona o Sri Lanka. El 40% de estos pequeños son xiques (unes 12.000). Hui, amb motiu de la celebraci del Día Mundial contra esta lacra, la Coalició Española para acabar con la utilització de xiquets i xiquetes Soldats ha pedid a la Unión Europea (UE) i a Naciones Unidas que emprenden accions efectives per la rehabilitació y la reintegració de estos pequeños.
El reclutamiento de xiquets i xiquetes soldats es aún un reto per la comunitat internacional. Decenes de milers d´aquestos continuen sent utilitzats en conflictes armats en més de vint paísos, tant per grupos armats com per forçes armadas". Con aquestes paraules se ha referid a la cruda realitat de los xiquets i xiquetes soldats Almudena Escorial, Representant de la Coalició espanyola formada per a eradicació d'este problema en el món. Segons Escorial, la lluita contra l'ús de xiquets i xiquetes soldat forma part de les agendes polítiques de nacions Unides.

La seua organització reconeix que, en els últims anys, s'han donat avanços en la lluita contra la situació d'estos xiquets sense infància. No obstant això, a pesar de l'existència de mecanismes i bones promeses, l'aplicació real d'estes mesures continua sense materialitzar-se. "És el moment de passar a l'acció i que estes ferramentes siguen realment útils per a aconseguir este objectiu", ha indicat la representant de la Coalició, grup creat en 2003 que aglutina a diverses ONG espanyoles per a lluitar per la desmobilització i rehabilitació d'estos xiquets.

Incursions en camps minats


La Coalició subratlla també hui una realitat oblidada: la de les xiquetes soldat. "Les xiquetes són reclutades, igual que els xiquets soldats, tant de forma voluntària com a la força", ha explicat Escorial. "Lluiten en el front, cuinen, netegen en els campaments, espien, saquegen, duen a terme missions suïcides i fan incursions en camps minats com a detectors humans. A més d'açò, moltes xiquetes servixen com a esclaves sexuals als comandants i patixen tot tipus d'abusos", ha denunciat.

Per a la Coalició Espanyola, "les xiquetes reclutades, amb massa freqüència resulten invisibles i són discriminades, i excloses dels processos de desarmament, desintegració, rehabilitació i reintegració". "A més compten amb unes necessitats especials que en molts casos no són tingudes en compte en els dits programes", ha afegit. Les que patixen violència sexual queden exposades a contraure malalties de transmissió sexual com la sida i a quedar-se embarassades. En alguns casos són obligades a prendre anticonceptius des dels 12 anys. Moltes vegades, les comunitats rebutgen les xiquetes que tornen a casa després del conflicte, la qual cosa s'agreuja quan tornen embarassades o amb beus.


"L'estigma que continua acompanyant a la violència sexual i el temor de denunciar-la impedixen que algunes víctimes tinguen accés als servicis mèdics i d'atenció psicològica necessaris", ha indicat Escorial. Entre els països amb majors taxes de xiquets i xiquetes soldats estan República Democràtica del Congo, Sri Lanka, Filipines o Uganda.


external image moz-screenshot.png
Foto de:
http://www.elpais.com/fotografia/nino/soldado/campamento/jungla/birmana/elpdiaint/20041118elpepiint_10/Ies/

http://www.elpais.com/articulo/internacional/drama/ninos/soldado/elpepuint/20060212elpepuint_5/Tes
Juan Miguel Cortés Enrique 4t A