----
​NOTÍCIES DE PREMSA DIGITAL, RÀDIO I TELEVISIÓ
IMPORTANT: NO OBLIDEU SIGNAR LA VOSTRA NOTÍCIA i redacteu-la davall de l'última publicada

PENJA ACÍ LA TEUA NOTÍCIA TROBADA A INTERNET AL VOLTANT DE...
XIQUETS SOLDAT
ANORÈXICS
TREBALLADOR(E)S MENORS DE 16 ANYS
DISCRIMINACIONS
INTOLERÀNCIES
PREJUDICIS
VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA
ETC. ETC.


Comença ací:


Noticies de l'anorèxia


Dietes ràpides, medicaments i laxants que ajuden a aprimar-se, consells per enganyar els seus pares i aprendre a vomitar, relació de calories dels aliments, 'curses de quilos' per competir en perdre pes, i el més preocupant de tot, referències al suicís i fotos i relats de autolesions "perquè el dolor aprima".


La Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT) de la Policia Nacional ha fitxat unes 150 webs i fòrums a favor de l'anorèxia i la bulímia que encoratgen i instrueixen a milers de 'princeses' (com els agrada anomenar-se a les joves amb trastorns alimentaris). Aquesta mateixa setmana la Fiscalia de Guipúscoa ha donat el primer pas i ha ordenat la clausura de tres d'aquestes pàgines. "Els webs pro anorèxia estan generant un moviment social, una consciència de grup amb tota la seva simbologia i parafernàlia", explica Guillermo Cánovas, portaveu de Protégeles.

Les dades són demolidors. Les webs que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia han crescut un 470% en els dos últims anys, segons un recent estudi de l'empresa de seguretat informàtica Optenet. El 17% de les menors que utilitzen Internet entren en aquestes pàgines, segons altres estudi de Protégeles, que en els darrers anys ha aconseguit, gràcies a la col.laboració dels servidors on estaven allotjades, que s'eliminaran 500 pàgines pro anorèxia i bulímia.

Cadascuna de les 150 webs fitxades per la Policia tenen entre els 1.500 i 8.000 visites cada mes. Algunes són un compendi de la perfecta anorèxica. Totes inclouen dietes ràpides, laxants, tes i medicines per aprimar i trucs per enganyar els pares i per vomitar sense fer-se mal.

Organitzen carreres per veure qui redueix més pes en menys temps "El 70% de les joves que visiten aquestes pàgines estan en la fase inicial del trastorn alimentari, per tant, molt sensibles i vulnerables als seus continguts", explica Cánovas.

Un fenómen que ha començat a aparèixer fa poc és organitzar "curses de quilos ', per veure qui redueix més pes en menys temps.

Moltes noies que participen en els fòrums relaten els seus estats depressius i d'ansietat i "parlen obertament del suïcidi", segons fonts policials. "Que el taüt no mesuri més de 40 centímetres d'ample" és una de les coses que diuen. Hi ha webs que inclouen també fotografies i relats de autolesions, un càstig per no aprimar prou i perquè segons creuen el dolor que provoquen les ferides ajuda a cremar calories.


a.jpg
Imatge de una campanya anti-anorexiaInes Lujan Garcia 4º B

Destrucció de l'amazones:


El 40% de la selva amazònica podria desaparèixer abans del 2050.


Si no s'apliquen mesures per a la conservació de l'ecosistema, un 40% de la selva amazònica podria desaparèixer abans del 2050. I és que l'Amazònia ha patit la destrucció d'importants hàbitats naturals, sobretot arran de la desforestació que n'han fet els humans per crear espais destinats al menjar dels ramats i per cultivar-hi soja. A més, l'informe adverteix que la desforestació amazònica podria afectar l'escalfament global de la Terra.


Un 40% de la selva amazònica podria desaparèixer abans del 2050 si no s'apliquen mesures per a la conservació de l'ecosistema, ja que els últims anys ha patit la destrucció d'importants hàbitats naturals. Segons el científic Britaldo Silveira Soares-Filho, la conca de l'Amazones ha entrat en una nova era a causa dels creixents beneficis que generen la ramaderia i la producció de soja a la zona, que augmenten la desforestació i contribueixen a l'expansió de la xarxa de carreteres fins al centre de la regió.

Si no canvia l'ús humà que es fa de la selva i se'n reforça la protecció, l'expert de la Universitat Minas Gerais calcula que la mida de l'Amazònia es reduirà de 5,3 milions a 3,2 milions de quilòmetres quadrats abans del 2050.

Segons el científic Soares-Filho, ramaders i agricultors podrien complir la llei mediambiental del Brasil, que preveu la protecció de la vegetació del riu i les reserves forestals, si l'ús adequat d'aquesta terra fos quelcom imprescindible per accedir als lucratius mercats internacionals.

A més, l'informe adverteix que la desforestació amazònica podria afectar l'escalfament global de la Terra, ja que la tala d'arbres implicaria l'emissió de milers de milions de tones de diòxid de carboni que contaminaren l'atmosfera. I és que la conca de l'Amazones regula el clima de tota l'Amèrica del Sud, i els seus arbres són els grans generadors de diòxid de carboni i subministradors d'oxigen del món.

Si es conserva l'Amazones, els beneficis repercutiran a tota la humanitat. Per això, el científic brasiler insta els països rics a finançar el programa de protecció mediambiental a la regió.

Considerada la conca fluvial més gran del món, la regió amazònica és un gran ecosistema de selves tropicals que s'estenen sobre una àrea de set milions de quilòmetres quadrats. Els experts la consideren com la reserva biològica mes rica del món amb milions d'espècies d'insectes, plantes, ocells i altres formes de vida.
23/03/2006.
http://www.3cat24.cat/noticia/113871/altres/El-40-de-la-selva-amazonica-podria-desapareixer-abans-del-2050


Comunitats de indígenes de l’Amazones marque amb GPS els seus dominis per salvar la terra.


La tecnologia s'ha convertit en un aliat dels indígenes de l'Amazones. Les comunitats que viuen en un dels pulmons del món fan servir GPS per començar a salvar les seves terres de la desforestació. Les tribus utilitzen aquest simple aparell per indicar quins són els límits del seu domini i construir així un mapa dels espais de la selva que cal preservar. Aquesta iniciativa, que compta amb el recolzament de l'Institut Amazònic de Planejament del Brasil, permetrà als indígenes defensar-se davant de les grans corporacions que reclamen terres per convertir-les en zones agrícoles i explotar-les intensivament.Un GPS per canviar el món. Si més no per modificar la dinàmica deforestadora de la selva amazònica. Un projecte simple i enginyós alhora permetrà delimitar les terres de les comunitats conegudes com a "invisibles" d'aquesta regió brasilera. Es tracta de donar-los un senzill aparell de geolocalització perquè marquin quins són els seus dominis. Centenars de petites comunitats de persones, moltes d'elles indígenes, que viuen a l'Amazònia estan elaborant una cartografia pròpia.

El projecte que compta amb el recolzament de l'Institut Amazònic de Planejament del Brasil, permet fer un cens real de les terres i fins i tot marcar punts arqueològics interessant o indrets estratègics per les tribus. Tal com ha explicat l'antropòleg Alfredo Wagner, de la Universitat de Rio de Janeiro, es tracta d'una "nova cartografia social" en què es pretén recollir les identitats tradicionals dels grups aborígens i altres col·lectius que veuen com els seus territoris perillen davant l'avanç de l'agricultura no autòctona.

Wagner ha participat a Barcelona en el cicle "Amazònia ferida. És possible un desenvolupament sostenible?" organitzat per l'obra social de La Caixa i ha explicat com s'han instruït membres d'aquestes comunitats en l'ús dels sistemes de localització per satèl·lit perquè confeccionin els seus mapes. L'objectiu és acabar amb un cert tipus de visió biologista de la selva alimentada durant segles. Aquesta imatge interpreta l'Amazònia com un recurs natural i deixa en segon pla el fet que hi visquin comunitats humanes pròpies. D'aquesta visió en deriva l'explotació intensiva dels recursos.

Els mapes, a més de marcar punts concrets, evidencien la diversitat de l'Amazones. Per exemple, moltes cartografies són bilingües, trilingües o fins i tot quadrilingües, ja que combinen el portuguès i les llengües autòctones, i reflecteixen que en aquest territori es parlen més de 180 llengües, que van sobreviure tot i que van ser prohibides a mitjans del segle XVIII.

Queixes de les companyies agrícoles

El projecte, però, ha generant un conflicte d'interessos. Hi ha un enfrontament judicial entre els 35 milions de persones que viuen a l'Amazònia i que apel·len a un dret ancestral sobre les terres i les grans corporacions agrícoles que les exploten i que presenten documents de propietat sobre el terreny.

Les comunitats reclamen grans quantitats de terreny i les companyies veuen com una pèrdua que tants pocs ocupin tant de territori. Wagner creu que precisament aquesta baixa densitat ha aconseguit que siguin les terres millor preservades.

De moment el govern brasiler respecta la iniciativa. Wagner explica que l'executiu de Lula da Silva és bona, encara que indica que en el si del govern s'està produint un conflicte perquè hi ha grups que aposten per les grans plantacions de matèries primeres.


http://www.3cat24.cat/noticia/325948/ciencia/Comunitats-indigenes-de-lAmazones-marquen-amb-GPS-els-seus-dominis-per-salvar-la-terra.

Carta del Superior dels Jusuïtes de l'Amazones:

Estimats amics i amigues, aquesta crida prové del Superior regional dels jesuïtes de l'Amazones, que ens demana que es faci ressò d'ell, i sigui distribuït entre les persones que coneixen, parents, amics, coneguts, col legues, a la unviersidad, en les ONG, a les esglésies, etc ...

Del Superior dels Jesuïtes de l'Amazones.Estimats amics, salutacions.Els escric en nom de molts altres amics i amigues. Estem en una situació veritablement URGENT i demano que, qui es senti solidari, dediqueu uns minuts per ajudar-nos.

Gairebé 18.000 indígenes de quatre ètnies diferents a la regió nord de l'estat de Roraima (Brasil) estan sent VILMENT agredits per sis famílies de arrossers que es van apoderar il.legalment de part de les seves terres i es neguen a sortir d'allà.

Confabulats amb el poder polític local i part del poder judicial estan intentant impugnar també la creació de la reserva indígena el que obriria un perillosíssim precedent per a tots els indis del Brasil. Les comunitats indígenes de la Reserva Indígena "Raposa Serra do Sol" estan en peu de lluita ocupant SEU PROPI territori. Avui al matí deu indígenes van ser disparats per mercenaris al servei dels invasors.

L'Església de Roraima ha estat sempre solidària de les lluites indígenes per considerem just, i ara també dóna suport a la causa dels Indis, sense espantar-se ni quedar callada per amenaces i acusacions (la catedral de Boa Vista va ser assaltada dues vegades en l'última setmana a accions que semblen no ser simple "delinqüència comuna").

El SUPREM TRIBUNAL FEDERAL haurà de pronunciar-se en els propers dies tant sobre la "desintrución" (des-invasió - expulsió) dels blancs en territori indígena, com sobre la legalitat del territori demarcat. Les pressions internes són molt grans i l'única arma que tenen els indis és la seva mobilització massiva, encara que els costi sang (com esdevenir avui!).

La participació de la comunitat internacional és un factor decisiu en aquest fet polític. Juntament amb molts altres amics i amigues, i organitzacions que s'estan mobilitzant, vull demanar a vostès el simple servei de signar les declaracions adjuntes i enviar-les el més ràpidament per correu i per e-mail segons les instruccions: el president, el ministre, a els membres del Suprem Tribunal i una còpia per al CIR (Consell Indígena de Roraima). Com més cartes i missatges rebin el president Lula, el seu ministre de Justícia i els membres del Suprem Tribunal Federal es sentiran no només més pressionats a actuar amb JUSTÍCIA, sinó més suport nacional i internacionalment per mantenir la decisió de respectar i de fer respectar la constitució brasilera.

SI US PLAU no deixin per demà el que és possible fer ara ... ja són 10 els indígenes greument ferits. La seva carta, per insignificant que sembli, és necessària per tal que no caiguin molts més. Esperem que la sang ja vessada sigui fecunda i que l'execució de la justícia no necessiti ser més regada com la vida dels indis. Déu els guardi i beneeixi,
ROBERTO JARAMILLO BERNAL, S.J.

Superior Regional dels Jesuïtes de l'Amazones.Entrevista a Josep Iborra, un misioner catala que viu a l’Amazones:

http://www.tv3.cat/videos/1352959.
Irene García Puchades 4A

Un guàrdia civil mata la seua dona amb l'arma reglamentària.
José Antonio C. C., el guàrdia civil de 39 anys destinat a Utiel (València) detingut dilluns per matar la seva dona, es trobava en actiu després d'haver estat una temporada de baixa, segons va indicar ahir Ricardo Peralta, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana. Peralta no va especificar el motiu pel qual va estar apartat del servei actiu, encara que va indicar que no hi havia indicis que apuntessin a la possibilitat que passés el crim. El Ministeri d'Igualtat no té constància de denúncies prèvies per violència masclista.
El guàrdia civil va disparar la seva dona amb la seva arma reglamentària en el domicili conjugal, va trucar a un company per confessar el crim i es va lliurar a últimes hores de dilluns, van apuntar fonts del cos armat. Els companys de l'agressor confés van ser els qui van trucar a una ambulància del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), que va tractar de salvar la vida de la dona.
No obstant això, les lesions de bala que presentava en el tronc eren massa greus i la dona va morir després d'una hora d'exercicis de reanimació. La parella portava una dècada de convivència i no tenia fills, segons van indicar els veïns.


Sara Álvaro. 4V


-