​NOTÍCIES DE PREMSA DIGITAL, RÀDIO I TELEVISIÓ


IMPORTANT: NO OBLIDEU SIGNAR LA VOSTRA NOTÍCIA i redacteu-la davall de l'última publicada


Lluita contra l'ablació

Els Mossos d'Esquadra, amb l'ajuda de diverses entitats, impedeixen cada any una quarantena de casos d'ablació de clítoris, la mutilació genital femenina, que acostuma a tenir com a víctimes noies menors. Això ha estat possible gràcies a un protocol de prevenció que ha funcionat amb èxit a Girona i que ara s'amplia a tot Catalunya. Vegeu el reportatge en la web de TV3 indicat baix.
http://www.tv3.cat/videos/553119

Publicat per Toni de la Torre


MASSACRE A L'INSTITUT CULUMBINE (EUA)


Dos adolescents, Eric Harris, de 18 anys d edat, i Dylan Klebold de 17, entraren a l escola d’ on eren alumnes, armats amb dos escopetes (una d’ elles retallada), una carabina Hi-Point 995 semiautomàtica de calibre 9 mm, una pistola Tec 9 semiautomàtica de calibre 9 mm, diversos dispositius explosius casolans i una bomba composta per un tanc de propà de 9 quilograms; els adolescents, abans de suicidar-se, van realitzar nombosos dispars a la cafeteria i a la biblioteca de l’ escola, assassinant 13 persones(12 alumnes i un professor) i ferint 24 alumnes, resultant un total de 15 persones mortes, fet que va ser el tercer pitjor tiroteig en un recinte educatiu i el més mortífer en un institut en la història dels EE.UU.. En total hi hagué dos tiroteigs: el primer des que els dos adolescents van abandonar el pàrquing fins que van entrar a l'interior de l'institut; primer van assasinar Rachel Scott, que estava esmorçant amb el seu company Richard Castaldo (aquest va quedar paral·lític després de rebre impactes de bala a la columna), després Daniel Rohrbough, quan intentava fugir de l’institut i finalment Dave Sandlers, el qual va morir hores després de rebre els dispars per pèrdua de sang. El segon tiroteig va ser el més sangnant, en el qual van morir 10 alumnes i altres molts van ser ferits. Els assassins, després de 20 minuts disparant a la cafeteria i incendiar-la, pujaren de nou a la biblioteca on llançaren una última ràfega de dispars a la policía i es suicidaren, primer Eric Harris, disparant-se a la boca, i després Dylan Klebold, disparant-se a la templa.

Informació a Wikipedia

Publicat per TANIA-4A

HISTÒRIA REAL DEL CONTE "PER AMOR"


La lapidació d'una noia de 17 anys de la secta yazidí -una antiga minoria religiosa kurda que venera el Diable- ha recrudeït la violència en el nord de L'Iraq. Doaa Aswad Dekhil es va enamorar d'un musulmà i es va convertir a l'Islam amb la intenció de casar-se amb ell. De tornada a casa, 2.000 persones del seu poble, Bashika, prop de la localitat de Mosul, van observar com un grup de vuit o nou homes, presumptament de la seva família, la van apedregar fins a la mort mentre un veí anònim va gravar l'escena amb el telèfon mòbil.
Les imatges no van trigar en colar-se en Internet i el que es veu en elles posa els pèls de punta. Una noia bruna vestida de vermell intenta evitar les pedres. Està coberta per la seva pròpia sang. La noia intenta aixecar-se, però algú l'empeny i altra persona li pica el cap amb un tros de formigó. Tot indica que l'assassinat va tenir lloc el 7 d'abril passat.
"Mai havíem vist a L'Iraq un incident d'aquestes característiques, tan cruel i forta", confirmava ahir a Madrid a aquest periòdic la ministra de Drets Humans de L'Iraq, Wijdan Mijail Salim. La ministra va assegurar que diversos homes han estat detinguts per l'assassinat de la jove, però no en va concretar el nombre. La mort de la jove ha estat condemnada per Amnistia Internacional, que puntualitza que existeixen alguns dubtes sobre què va passar realment: "Alguns informes afirmen que es va convertir a l'Islam, però uns altres ho neguen". L'organització assegura que la noia va trigar 30 minuts a morir i que un líder religiós de la secta va intentar acollir-la en la seva casa.
Tot indica que la venjança va arribar dies després, quan 21 seguidors de la secta yazidí van morir en una emboscada estesa per un grup armat en la ciutat de Mosul.

La confessió dels yazidís (uns 300.000 fidels) venera Satan, al que consideren el veritable dominador de l'univers. Per això són també coneguts com els Adoradors del Diable. Els fidels poden menjar porc i beure alcohol, però de cap manera poden menjar encisam. La seva religió -una barreja d'Islam, Judaisme i Cristianisme- té moltes regles: els barons no han d'arrencar-se ni un sol pèl, ni rentar-se, ni tan sols la cara, i les dones han d'anar sempre de blanc, i no poden aprendre a llegir ni a escriure. El blau és un color prohibit.

Informació a elpais.com

Publicat per TANIA-4AUn jove mata 15 persones en un centre escolar en Alemanya


external image jovenasesino.jpg


Un jove anomenat Tim K. de 17 anys va matar 15 persones en un centre escolar alemany, no va ser abatut, es va suicidar. Després de vore's rodejat de policies, es va pegar un tret al cap. Vestit amb un tratge negre i armat amb una pistola automàtica, l'homicida va entrar en l'institut a les 9:30 a Albertville de Winnenden, prop de Stuttgart, a l´estat federat de Baden-Württemberg, i va començar a disparar indiscriminadamente i sense creuar mitja paraula.

El menor, que era ex-alumne del centre, va acabar amb la vida de nou estudiants d'entre 14 i 16 anys i tres professors. El tiroteig també va deixar nombrosos ferits greus. En acabant, el xic va agafar un cotxe i va fugir del centre.

Després de les primeres crides d´alarma, es va acordonar el centre i es va posar en marxa una operació de recerca de l'autor dels trets. El van encontrar en un aparcament d'un centre comercial, on va haver-hi un tiroteig entre els policies i Tim. Van morir dos empleats d´un concessionari del costat. El jove es va suicidar en veure's envoltat de policies.

Diverses fonts van dir que en la casa tenia un arsenal d´armes propietat de la família.

Font: www.elmundo.es

Ángel S. G. - 4BDeclaració de la Directora Executiva d'UNICEF, Ann M. Veneman, sobre la mort de la xiqueta casada de 12 anys d'edat.


Statement by UNICEF Executive Director Ann M. Veneman on the death of 12-year-old child bride from Yemen

nojoud1.jpgNEW YORK, 14 September 2009 - "It was with great sadness that we learned of the untimely death of 12-year-old Fawziya Youssef from Yemen. Fawziya was forced into a child marriage with a man at least twice her age. She became pregnant and she and her baby both died after struggling for three days in protracted labor, according to media reports.
“Child marriages violate the rights of children in the most deplorable way. The younger the girl is when she becomes pregnant, the greater the health risks for her and her baby. Girls who give birth before the age of 15 are five times more likely to die in childbirth than women in their 20s.
“Child marriage denies girls of their childhood, deprives them of an education and robs them of their innocence.
“Tragedies like these underscore the urgent need to better protect the rights of women and children, particularly girls. Child marriages are often a result of poverty and ignorance. More must be done to address the underlying causes in order to prevent tragic deaths like those of 12-year-old Fawziya and her baby.”

TRADUCCIÓ:
NOVA YORK, 14 de setembre de 2009 - "És amb gran tristesa que ens vam assabentar de la mort prematura de Fawziya Youssef del Iemen, amb 12 anys d'edat. Fawziya va ser forçada a un matrimoni en la seua infància amb un home com a mínim dues vegades la seva edat. Ella va quedar embarassada, i ella i el seu nadó van morir després de lluitar durant tres dies en un part prolongat, segons informes de mitjans de comunicació.

"Els matrimonis infantils violen els drets dels infants de la forma més deplorable. Com més jove és la nena que es queda embarassada, majors són els riscos de salut per a ella i el seu nadó. Les nenes que donen a llum abans de l'edat de 15 anys tenen cinc vegades més probabilitats de morir en el part que les dones en els seus 20 anys.

"El matrimoni infantil priva les nenes de la seva infantesa, els priva d'una educació i els priva de la seva innocència.

"Les tragèdies com aquestes posen de relleu la urgent necessitat de protegir millor els drets de les dones i els nens, especialment nenes. Els matrimonis infantils són sovint conseqüència de la pobresa i la ignorància. S'ha de fer més per abordar les causes subjacents a fi d'evitar morts tràgiques com les de Fawziya, de 12 anys d'edat, i el seu nadó."


FONT: UNICEF. Publicat per Toni de la Torre.