L'honor dels Fareh
---Escolta aquesta història:

La Sama va eixir cap a algun lloc on estigués segura i va córrer i córrer fins trobar-se amb un home que casualment treballava a l'aeroport de Brussel·les. Aquell home la va vore molt aterrida i es va preocupar.
- Què et passa?
- Res, he de fugir d'ací.
- Però, per què?
- Els meus pares volen que desaparega perquè he fet perdre l'honor de la família.
- Això, quina animalada és? Vine amb mi, crec que puc ajudar-te.
Anaren a l'oficina d'una companyia aèria i l'home desconegut li va pagar un bitllet en el pròxim vol que eixia cap a Espanya.
- Allí estaràs segura; probablement t'acolliran i et donaran en adopció a alguna família encantadora, però, sobretot, mai digues de quin país véns perquè et tornaran en el pròxim vol que isca cap ací una altra vegada.
La Sama li va fer cas i va muntar en aquell avió sense saber quin anava a ser el seu futur i la seua vida només arribara a Espanya. Mirava per la finestreta i podia vore com s'allunyava el seu poble fins que es va quedar adormida.
Ningú sap que li va passar a la seua arribada, sols se sap que ja no està en perill.

Alicia Villalón, 4B


[...]

Sama va sortir corrent pel carrer, però, el seu pare la perseguía. Aleshores ella va donar un tir a l'aire i el seu pare va caure a terra ,per l'esglai, en adonar-se que portava la pistola, i, va tornar a s’ha casa. Després de dues hores corrent ja estava a deu quilòmetres del seu poble en unes petites muntanyes. Va encendre una foguera i va capturar un talp ja que tenia fam i fred. Al matí següent, Sama va creuar la petita muntanya i va veure que a l'altre costat s'estenia una plana d'uns quants quilòmetres, es va posar a caminar però a les dues hores es desmaia per la tensió acumulada. Sama va despertar en una mena de tenda amb lliteres i gent malalta. Després van entrar un home de bata blanca i un altre vestit de militar amb una boina blava.
- Com et dius? -va preguntar el militar.
- Sama -li digue ella.
- D 'on vens? -va preguntar el de la bata blanca.
- D 'un poble de l'est -va dir Sama.
- I, per què t'has anat de casa? -va preguntar el militar.
- El meu pare volia que em suïcidés pel simple fet que m'han violat, perquè va dir que amb això desonrraria a tota la meva familia -li va allargar la pistola i va començar a plorar.
-Tranquila nosaltres t'ajudarem-li va somriure l'home de bata blanca.

Jordi Clemente Rico (4B)